خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12908 ارسال در 2571 موضوع- توسط 10768 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: حسین پادگان
سپتامبر 09, 2010, 12:45:33 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات علوم اسلامی (فقه ،اصول ،منطق ، فلسفه ، عرفان)عرفان اسلامیمولوی عارف یا صوفی ؟
صفحه: [1]   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: مولوی عارف یا صوفی ؟  (دفعات بازدید: 352 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
ساحل نیلگون
عضو صمیمی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 120

- تشکرات اهدایی این کاربر: 10
- تشکرات دریافتی این کاربر: 41

« : ژانویه 26, 2009, 02:25:03 am »

باسلام خدمت کاربران عزیز
سوال من در مورد مولانا! جلال الدین محمد بلخی ملقب به مولوی است  آیا مولوی عارف بوده یاصوفی ونظر علماوعرفای ما در مورد مولوی چیه؟
گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 4156

- تشکرات اهدایی این کاربر: 719
- تشکرات دریافتی این کاربر: 316

« پاسخ #1 : ژانویه 27, 2009, 04:18:13 am »

سلام

عرض شود ابعاد شخصیتی مولوی خیلی بزرگ تر وسیع تر از آن است که بتوانیم او تحت عنوان یک نام بیاوریم البته این کلام به معنای تایید تمام مواضع و حرفهای او نیست واقعیت است که اشتباهات افراد بزرگ نیز بزرگ است و مردم را باید از آنها آگاه نمود هانطور که به دلیل خطا و اشتباه نمی توان تمام ابعاد یک شخصیت بزرگ نفر را نفی و طرد نمود.
اما در مورد علماء نظرات یکسان نیست که عرض کنیم همه او را تایید یاد رد کرده اند.

نظر بنده این است کلام مولوی آنجا مطابق آیات و روایات و حکیمانه است قابل بهره برداری و در غیر این صورت هرچه معیوب باشد و دارای خطا باشد را به کنای می نهیم و این اصولاً راهی است که باید در مورد همه طی شود.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
farhad981
عضو عادی
*
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 571

- تشکرات اهدایی این کاربر: 15
- تشکرات دریافتی این کاربر: 88

« پاسخ #2 : ژانویه 28, 2009, 04:33:54 pm »

سلام
مولانا اگر صوفی نباشد مطمئناً عارف هم نیست بلکه شاعری است که آیات قرآن را به زعم خود تفسیر نموده .
اگر به داستان کنیزک و زرگر و سلطان دقت فرمایید اشتباه محرز مولانا را از تفسیر آیه 74 سوره کهف مشاهده میفرمایید .

فَانْطَلَقَا حَتَّى إِذَا لَقِیا غُلَامًا فَقَتَلَهُ قَالَ أَقَتَلْتَ نَفْسًا زَكِیةً بِغَیرِ نَفْسٍ لَقَدْ جِئْتَ شَیئًا نُكْرًا«74»
باز به راه خود ادامه دادند، تا اینکه نوجوانی را دیدند؛ و او آن نوجوان را کشت. (موسی) گفت: «آیا انسان پاکی را، بی آنکه قتلی کرده باشد، کشتی؟! براستی کار زشتی انجام دادی!»

که جنایت سلطان را که جوان زرگر را از خانمان جدا از دیار آواره و نهایتاً به قتل رسانده توجیه مینماید و این نشان میدهد که اگر کسی هرچند عالم باشد اگر صرفاً بخواهد از روی ظاهر ایات تفسیر نماید چه مشکلاتی را فراهم مینماید و چه تیغ برنده ای را بدست زنگیان مست میدهد .

در حالی که موضوع این آیه از اختیارات خدا و اگر اذن بدهد خلیفه خدا است . که البته باید از معصومین باشد .

وإذ قال ربک للملائکة إنی جاعل فی الأرض خلیفة قالوا أتجعل فیها من یفسد فیها ویسفک الدماء ونحن نسبح بحمدک ونقدس لک قال إنی أعلم ما لا تعلمون(البقره-30)
و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت من در زمین جانشینی خواهم گماشت [فرشتگان] گفتند آیا در آن کسی را می‏گماری که در آن فساد انگیزد و خونها بریزد و حال آنکه ما با ستایش تو [تو را] تنزیه می‏کنیم و به تقدیست می‏پردازیم فرمود من چیزی می‏دانم که شما نمی‏دانید

یا داوود إنا جعلناک خلیفة فی الأرض فاحکم بین الناس بالحق ولا تتبع الهوى فیضلک عن سبیل الله إن الذین یضلون عن سبیل الله لهم عذاب شدید بما نسوا یوم الحساب(ص-26)
ای داوود! ما تو را خلیفه و (نماینده خود) در زمین قرار دادیم؛ پس در میان مردم بحق داوری کن، و از هوای نفس پیروی مکن که تو را از راه خدا منحرف سازد؛ کسانی که از راه خدا گمراه شوند، عذاب شدیدی بخاطر فراموش کردن روز حساب دارند!

دقت بفرمایید کسی که از هوای نفس پیروی کند نمیتواند خلیفه خدا باشد .
وسلطان مگر جز هوای نفس علت دیگری برای عملش داشته است .
« آخرين ويرايش: ژانویه 28, 2009, 07:00:19 pm توسط farhad981 » گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 4156

- تشکرات اهدایی این کاربر: 719
- تشکرات دریافتی این کاربر: 316

« پاسخ #3 : ژانویه 28, 2009, 08:42:00 pm »

سلام
مولانا اگر صوفی نباشد مطمئناً عارف هم نیست بلکه شاعری است که آیات قرآن را به زعم خود تفسیر نموده .
اگر به داستان کنیزک و زرگر و سلطان دقت فرمایید اشتباه محرز مولانا را از تفسیر آیه 74 سوره کهف مشاهده میفرمایید .

که جنایت سلطان را که جوان زرگر را از خانمان جدا از دیار آواره و نهایتاً به قتل رسانده توجیه مینماید و این نشان میدهد که اگر کسی هرچند عالم باشد اگر صرفاً بخواهد از روی ظاهر ایات تفسیر نماید چه مشکلاتی را فراهم مینماید و چه تیغ برنده ای را بدست زنگیان مست میدهد .

در حالی که موضوع این آیه از اختیارات خدا و اگر اذن بدهد خلیفه خدا است . که البته باید از معصومین باشد .

دقت بفرمایید کسی که از هوای نفس پیروی کند نمیتواند خلیفه خدا باشد .
وسلطان مگر جز هوای نفس علت دیگری برای عملش داشته است .

سلام

الحاقة : 41   وَ ما هُوَ بِقَوْلِ شاعِرٍ قَليلاً ما تُؤْمِنُونَ

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
صفحه: [1]   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN