خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12306 ارسال در 2492 موضوع- توسط 10257 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: sinatavafi
جولای 30, 2010, 01:10:36 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات اصول دین نبوتعصمت انبیاء جبری یا اختیاری ؟
صفحه: 1 2 [3]   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: عصمت انبیاء جبری یا اختیاری ؟  (دفعات بازدید: 767 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
mohammad123
عضو کوشا
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 421

- تشکرات اهدایی این کاربر: 10
- تشکرات دریافتی این کاربر: 27

« پاسخ #20 : فبریه 04, 2010, 09:28:12 pm »

با این که عقل نمی پذیرد اگر زورکی هم قبول کنم اختیار من نقض نمی شود. الان خودکاری جلو من است خدا می داند که من دو دقیقه دیگه می خواهم آن را بردارم پس حتما آن را برمی دارم و اگر برندارم خدا اشتباه کرده که هیچ وقت نمی کند پس دیگر این در اختیار من نیست که بر دارم یا نه. اختیار دارم
گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 3998

- تشکرات اهدایی این کاربر: 675
- تشکرات دریافتی این کاربر: 299

« پاسخ #21 : فبریه 04, 2010, 09:52:43 pm »

با این که عقل نمی پذیرد اگر زورکی هم قبول کنم اختیار من نقض نمی شود. الان خودکاری جلو من است خدا می داند که من دو دقیقه دیگه می خواهم آن را بردارم پس حتما آن را برمی دارم و اگر برندارم خدا اشتباه کرده که هیچ وقت نمی کند پس دیگر این در اختیار من نیست که بر دارم یا نه. اختیار دارم

سلام

آیا غیر ممکن است کسی به علت عالم باشد به معلول هم عالم باشد؟

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
farhad981
عضو عادی
*
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 571

- تشکرات اهدایی این کاربر: 15
- تشکرات دریافتی این کاربر: 88

« پاسخ #22 : فبریه 05, 2010, 10:42:10 am »

نقل قول
سلام این حرف که متناقض است

بالاخره معصوم بوده اند یا گناه کار؟

مثلاً خیلی بی معنی است که اسم لغزش حضرت آدم را بگذاریم گناه

توجه نکردی برادر شروع به گناه میشود همان لغزش !
نقل قول
چون آدم در بهشت بود و آنجا مساله تشریع و تکلیف در کار نبود.
خضرت آدم در بهشت مختار و مکلف بود والا اخراج او از بهشت چه معنی میداد !

نقل قول
در مورد پیامبران دیگر هم باید لفظ ترک اولی را بکا برد نه گناه

این ترک اولی شما یعنی بین خوب و خوبتر خوب را انتخاب کردن خوب یونس وقتی گریز را انتخاب کرد خوبترش چه بود اگر لغزشی نکرد در کام نهنگ ر فتن و پوست انداختنش بهر چه بود !
حضرت موسی وقتی ادم کشت خوب بود که خوبتر داشته باشد !
حضرت یوسف وقتی از یار زندانیش خولست از او نزد اربابش یاد کند خوب بود که خوبتر داشته باشد اگر اینطور باشد که نوکری کلیه ستمگران توجیه میشود !
حضرت داوود وقتی در قضاوت عجله کرد خوب بود که خوبتر داشته باشد اگر بنا باشد هر قاضی ای در قضاوت عجله کند که کلیه قضاوتهای نادرست توجیه میشود !
حضرت سلیمان خوب بود که در اثر توجه به مال دنیا نمازش فوت شود که خوبتر داشته باشد اگر اشتباه نکرد علت بخشیدن ان اسبها چه بود

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #23 : فبریه 05, 2010, 01:43:56 pm »

توجه نکردی برادر شروع به گناه میشود همان لغزش !خضرت آدم در بهشت مختار و مکلف بود والا اخراج او از بهشت چه معنی میداد !

سلام

با این تفاسیر شما معتقد به عصمت نیستید.

و انبیاء نعوذ بالله اهل گناه کبیره و صغیره اند و مانند ما هستند

پس خداوند چگونه حکیم علیمی است که رسالتش را بدهد به کسانی که جزء ظالمین هستند ؟

این حرف شما و نتایجش صد در صد با قرآن تناقض دارد.

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
farhad981
عضو عادی
*
آفلاین آفلاین

« پاسخ #24 : فبریه 05, 2010, 04:38:08 pm »

نقل قول

بنده چیزی تفسیر نکردم که چماق تکفیر را برداشته اید میگویم اگر آدم مکلف نبود چرا از بهشت رانده شد اگر جواب را بلد نیستید بگوئید نمیدانم و خلاص !
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 578

- تشکرات اهدایی این کاربر: 51
- تشکرات دریافتی این کاربر: 94

« پاسخ #25 : فبریه 05, 2010, 05:36:11 pm »

عصمت پاداشی یعنی اینکه اجر عمل خودت را میگیری خداوند در قران سوره انفال آیه 29 میفرماید اگر تقوا داشته باشید ما وسیله تشخیص حق از باطل را به شما میدهیم . این وسیله پاداش تقواست .وخداوند عصمت را قبل از عمل به انبیاء داده زیرا با علم ازلی خود میداند که این انسانها تقوا را در نهایت درجه کسب خواهند کرد . البته حد وحدود آن هم بستگی به خودشان دارد .بعضی دارای عزم قوی هستند بعضی نه .در آیه 115 طه خداوند میفرماید مادر آدم عزمی ندیدیم .

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

hamed.drd

براي اين پست, 1 کاربر تشکر کرده است

گفتم ای بخت بخسبیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سابقه نومید مشو
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 578

- تشکرات اهدایی این کاربر: 51
- تشکرات دریافتی این کاربر: 94

« پاسخ #26 : فبریه 05, 2010, 06:07:15 pm »

سلام آقای فرهاد 981خدمت شما عرض شود که گناه از نظر قرآن به عملی گفته میشود که عقوبت اخروی داشته باشد . مثلا در مورد آدم در آیه 117 طه مفرماید ما به آدم گفتیم اگر از بهشت بواسطه فریب شیطان بیرون رفتی به مشقت گرفتار میشوی
یعنی اینکه مایحتاج خودت را باید با زحمت تهیه کنی . ولی در بهشت این زحمت را نداری
مثل اینکه کسی به حرف دکتر توجه نکند وسرما بخورد این سرما خوردگی مشقت دارد
ولی عذاب اخروی ندارد . ولی این آقای سرما خورده هر وقت پزشک را دید عذر خواهی میکند که ما شرمنده شما هستیم چون به حرف شما گوش ندادیم و الان گرفتار عطسه وآب ریزش بینی هستیم . وانبیا چون خودشان را همیشه در محضر خداوند میبینند دائم توبه واستغفار میکنند . والسلام . البته من از این مفصل مجملی گفتم .

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

hamed.drd

براي اين پست, 1 کاربر تشکر کرده است

گفتم ای بخت بخسبیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سابقه نومید مشو
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #27 : فبریه 05, 2010, 08:12:37 pm »

بنده چیزی تفسیر نکردم که چماق تکفیر را برداشته اید میگویم اگر آدم مکلف نبود چرا از بهشت رانده شد اگر جواب را بلد نیستید بگوئید نمیدانم و خلاص !

سلام

اینکه کار پیامبران را گناه می دانید چیست؟

ترجمه که نیست آیا غیر از تفسیر است.

بی باکانه کلمه گناه را در مورد پیامبران بکار می برید.

طبق معمول جواب سوالات را نمی دهید و برای ادعای خود هم دلیل نمی آورید و توقع دارید مقبول واقع شود.

شما گفتید گناه
بنده گفتم ترک اولی
بنده شما را تکفیر کردم؟ Cheesy

آیا مخالفت بنده تکفیر شما است؟

این شیوه بحث جدید است. متعجب

تکلیف آدم چه بود؟

آیا خداوند آدم را از بهشت بیرون کرد؟

خداوند خروج آدم را از بهشت به شیطان نسبت می دهد و نه به خودش.

بقره

پس شيطان هر دو را از آن بلغزانيد و از آنچه در آن بودند ايشان را به درآورد و فرموديم: «فرود آييد، شما دشمن همديگريد و براى شما در زمين قرارگاه، و تا چندى برخوردارى خواهد بود.» (36)

لغت بکار رفته فاخرجهما است نه فاخرجنا ضمیر متصل به شیطان بر می گردد و نه خداوند پس نمی توانید خروج از بهش را به خداوند نسبت دهید.

تبعیت از وسوسه شیطان باعث خروج از بهشت شد.

اما دستور هبوط به زمین نعمت خداوند است به آدم که با تبعیت از هدایت به بهشت برگردد.

بقره

فرموديم: «جملگى از آن فرود آييد. پس اگر از جانب من شما را هدايتى رسد، آنان كه هدايتم را پيروى كنند بر ايشان بيمى نيست و غمگين نخواهند شد. (38)
و [لى‏] كسانى كه كفر ورزيدند و نشانه‏هاى ما را دروغ انگاشتند، آنانند كه اهل آتشند و در آن ماندگار خواهند بود.» (39)
اى فرزندان اسرائيل، نعمتهايم را كه بر شما ارزانى داشتم به ياد آريد، و به پيمانم وفا كنيد، تا به پيمانتان وفا كنم، و تنها از من بترسيد. (40)

اما چرا باید هبوط کند؟

سوره تین

[كه‏] براستى انسان را در نيكوترين اعتدال آفريديم. (4)
سپس او را به پست‏ترين [مراتب‏] پستى بازگردانيديم (5)
مگر كسانى را كه گرويده و كارهاى شايسته كرده‏اند، كه پاداشى بى‏منّت خواهند داشت. (6)

پس چه چيز، تو را بعد [از اين‏] به تكذيب جزا وامى‏دارد؟ (7)
آيا خدا نيكوترين داوران نيست؟ (8 )

بنده شما را تکفیر نکردم و در مقامی نیستم که شما را تکفیر کنم شما باید به بار کلمه ای که بکار می برید و نتایج نظرتان توجه کنید. سکوت

farhad981
عضو عادی
*
آفلاین آفلاین

« پاسخ #28 : فبریه 06, 2010, 01:49:01 pm »

نقل قول
اینکه کار پیامبران را گناه می دانید چیست؟

بنده تفسیر نمیکنم بلکه این شما هستید که تفسیر به رای میکنید چرا پاسخ نمیدهید که ادم کشی گناه هست یا نیست ؟اگر کسی بگوید ادم کشی گناه است تفسیر کرده است ؟
نقل قول
بنده گفتم ترک اولی
بنده هم گفتم معنی ترک اولی خوب را به جای خوبتر انتخاب کردن است اگر معنی آن چیز دیگری هست بفرمایید ماهم یاد بگیریم
نقل قول
بنده شما را تکفیر کردم؟
وقتی پیش داوری میکنید معنی اش میشود تکفیر
نقل قول
تکلیف آدم چه بود؟
تکلیف ادم این بود که به حرف شیطان گوش نکند اگر لازم است ایه اش را بیاورم !
نقل قول
آیا خداوند آدم را از بهشت بیرون کرد؟
با این حساب خداوند روز قیامت هم حسابرسی نمیکند !
نقل قول
خداوند خروج آدم را از بهشت به شیطان نسبت می دهد و نه به خودش.
طبیعی است که شیطان انسان را به لغزش و گناه میکشاند ولی مگر میشود گناه خود را به شیطان نسبت دهیم
نقل قول

ببین برادر شما یکسره رفته ای اخر خط در حالی که خداوند صریحاً میفرماید ادم پس از چشیدن از درخت ممنوع از ظالمین شد ولی این ظلم به دیگران نیست بلکه به خودش است و سپس توبه نمود و بخشیده شد و پیامبر هم شد

در داستان ادم که خداوند میفرماید جهت ازمایش بود نکات ظریفی وجود دارد که باید در مورد آن بحث شود تا حقایق روشن شود

اول باید دید که عصمت چه معنی میدهد
نقل قول
           قاموس قرآن، ج‏5، ص: 8
عصم:
 (بر وزن فلس) امساك و حفظ. راغب گفته: «العصم: الامساك» در صحاح گفته: عصمت بمعنى منع است «عَصَمَهُ الطَّعامُ» يعنى طعام او را از گرسنگى مانع شد. وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ مائده: 67. خدا ترا حفظ ميكند. آيه درباره جريان مقدّس غدير خمّ است.
مَنْ ذَا الَّذِي يَعْصِمُكُمْ مِنَ اللَّهِ احزاب: 17. سَآوِي إِلى‏ جَبَلٍ يَعْصِمُنِي مِنَ الْماءِ هود: 43. حفظ و منع هر دو در اينجا بيك معنى است.
ما لَهُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ عاصِمٍ يونس:
27. آنها را از عذاب خدا حافظى و مانعى نيست.
 (اعتصام): چنگ زدن. وَ مَنْ يَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلى‏ صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ آل عمران: 101. وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً آل عمران: 103. گوئى انسان بلطف خدا از گناه امتناع ميكند لذا اعتصام كه ميبايست امتناع معنى شود چنگ زدن معنى شده است.
 (استعصام): امتناع يعنى طلب آنچه خويش را با آن حفظ كند وَ لَقَدْ راوَدْتُهُ عَنْ نَفْسِهِ فَاسْتَعْصَمَ يوسف:
32. با او درباره كام گرفتن مراوده كردم امتناع نمود.
عِصَمْ‏
وَ لا تُمْسِكُوا بِعِصَمِ الْكَوافِرِ وَ سْئَلُوا ما أَنْفَقْتُمْ وَ لْيَسْئَلُوا ما أَنْفَقُوا ممتحنه: 10. عصم (بر وزن عنب) جمع عصمة است مراد از آن در آيه نكاح و علقه زوجيّت است طبرسى فرموده نكاح را از آن عصمت گويند كه زوجه در حباله و عصمت (حفظ) زوج است يعنى نكاحهاى زنان كافره را نگاه نداريد آيه درباره عقد ابتدائى با كافره نيست بلكه درباره نگهدارى نكاح است يعنى اگر مردى مسلمان شده بايد زن كافره را از خود جدا كند ايضا اگر زن يك مسلمان كافر شود.
درباره اين آيه در «طعام» ذيل عنوان «طعام اهل كتاب و زنان آنها» مشروحا سخن گفته‏ايم.
عصمت از ریشه عصم و به معنی پناه داده شده یا پناه گرفته است و این با بی گناه فرق میکند و در ایه دیگری خداوند میفرماید همگی به ریسمان خدا چنگ بزنید حال اگر کسی گناه نکند بطور طبیعی در پناه خداست ولی کسی که لغزش کند به حالت معلق در میاید حال اگر به ریسمان خدا چنگ بزند نجات پیدا میکند والا سقوط خواهد کرد
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #29 : مارس 03, 2010, 06:05:47 pm »

سلام

آدم کشی اگر دفاع از خود یا مظلوم باشد یا کسی باشد که کمک می طلبد گناه نیست هست؟
شما ثابت کنید این آدم کشی گناه بوده است به فرض که بوده است چرا موسی از خداوند طلب بخشش کرد؟
آیا خداوند عمل ناحق موسی به زعم شما را نادیده گرفت؟
نه نیاز به تفسیر بنده و نه شما شما ثابت کنید آدم کشی ناحق بوده است.عقل سلیم کشتن انسان را مطلق ممنوع نمی داند مانند جهاد دفاع از خود و خانواده و مال و غیره ...
دقت کنید که آن جا بهشت بود مانند زمین دار تکلیف و حقوق نبود پیامبر و کتابی نیامده بود آدم هنوز پیامبر هم نبود. شما دارید قوانین زمین بعد هبوط آدم را بار می کنید به بهشت.
بخاطر همین داستان سجده بر آدم هم منعی نداشت اما در زمین سجده بر غیر خداوند حرام است.
منظور بنده از عصمت خلاف هدایت خداوند عمل کردن است عصمت در زمین معنا پیدا می کند که موطن امتحان است.
مطلب دیگر این است که از سوال بنده نتیجه گیری خود خواسته نکنید حتماً می دانید که در منطق از سوال نمی شود استنتاج منطقی کرد. تنها جملات کامل خبری قابل نتیجه گیری منطقی و بررسی صدق و کذب هستند.
اگر حداقل موازین منطقی را رعایت نکنید نه تنها ادامه بحث فایده ای ندارد بلکه نتیجه ای هم در صورت ادامه در برنخواهد داشت که بنده و شما این مطلب را در بحث های قبلی تجربه کرده ایم.بنده مایل به تجربه دوباره آن نیستم

صفحه: 1 2 [3]   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN