خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12306 ارسال در 2492 موضوع- توسط 10257 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: sinatavafi
جولای 30, 2010, 01:01:35 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات علوم اسلامی (فقه ،اصول ،منطق ، فلسفه ، عرفان)فقه شیعیحکم ارتداد
صفحه: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: حکم ارتداد  (دفعات بازدید: 844 بار)
0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 578

- تشکرات اهدایی این کاربر: 51
- تشکرات دریافتی این کاربر: 94

« پاسخ #50 : مارس 14, 2010, 01:23:59 am »

بسمه تعالی
محضر مبارك حضرت آیت الله العظمی صانعی مدظله
لطفا دیدگاه حضرت عالی را در خصوص مسائل ارتداد بیان فرمایید.
سوال 1- از لحاظ فقهی مرتد کیست و سابقه ارتداد در اسلام به چه دورانی برمی گردد؟
ج1- مرتد کسی است که یکی از اصول عقائد و یا حکمی از احکام شرع را که یقین دارد از شرع است, انکار و جحد نماید؛ به عبارت دیگر در ارتداد, جحد معتبر است به نحوی که خداوند متعال یا رسالت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را به نحوی انکار کند که برگردد به بی احترامی و هتک و تکذیب پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم), و نسبت غلط دادن به میلیونها مسلمان, یعنی انکار همراه با علم و حجت بر چیزی که او انکار می کند. بنابراین, قاصرها و کسانی که مغزشان مسائلی را نمی کشد و غافل و قاصرند و مستضعف دینی می باشند مرتد فقهی نیستند, چه از اول مطلبی از اسلام را انکار کرده باشد و چه نعوذبالله بعد از مطالعه به انکار رسیده باشد؛ و ارتدادی که مربوط به کفر است که در دو آیه از قرآن مطرح شده, در هر دو جا انکار همراه با علم و جحد و دشمنی می باشد مانند آیه 217 سوره مبارکه بقره « ... وَمَن یَرْتَدِدْ مِنكُمْ عَن دِینِهِ فَیَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِی الْدُّنْیَا وَالاْخِرَةِ وَأُولـئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ » که در آیه, دو شاهد هست بر اینکه ارتداد کفری عبارت است از انکار همراه با عناد و دشمنی و جحد و شناختن حق؛ اول آنکه « وَهُوَ كَافِرٌ » چون کفر یعنی ستر و پوشاندن حق، و دوم حبط اعمال در دنیا و آخرت و از بین رفتن آنها که این نمی شود مگر با تقصیر و جحود و انکار بعد از معرفت حق, و الّا انکار از روی قصور و غفلت حبط ندارد و حبط آن, عقاب بلابیان است که از نظر عقل و نقل و عقلاء قبیح و نادرست است؛ و ناگفته نماند که این قبح, اختصاص به عذاب اخروی نداشته بلکه شامل همه مجازاتها و عقوبتها - گرچه دنیوی هم باشد- بوده و هست. و آیه 25 سوره مبارکه محمّد « إِنَّ الَّذِینَ ارْتَدُّوا عَلَى أَدْبَارِهِم مِنْ بَعْدِ مَا تَبَیَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّیْطَانُ سَوَّلَ لَهُمْ وَأَمْلَى لَهُمْ ». و این آیه همانند صریح است و دلالتش روشن است که ارتداد کفری یعنی همان ارتداد فقهی, مربوط به بعد از آشکار شدن راه حق و تبیین هدایت است نه قبل از آن و نه کسی که هنوز هدایت برایش روشن نشده

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

hamed.drd

براي اين پست, 1 کاربر تشکر کرده است
« آخرين ويرايش: مارس 14, 2010, 06:35:39 pm توسط hamed.drd » گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

گفتم ای بخت بخسبیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سابقه نومید مشو
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 3998

- تشکرات اهدایی این کاربر: 675
- تشکرات دریافتی این کاربر: 299

« پاسخ #51 : مارس 14, 2010, 06:36:52 pm »

سلام

نظر ایشان در مورد حکم حکومتی ارتداد چیست؟
گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #52 : مارس 15, 2010, 01:56:06 am »

چه کسی کجا با چه شرایطی فتوی داده است که مرتد ملی یا فطری نباید اعدام شود منتظرم
--------------------------------------------------------------------------------------------------چون گفته بودی ، چه کسی فتوا داده ، من نظر ایشان را آوردم 0

حکم حکومتی نظر حکومت است و هیچ فقیهی ، حکم حکومتی را نقض نمیکند ، حتی اگر نظرش مخالف باشد 0

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

hamed.drd

براي اين پست, 1 کاربر تشکر کرده است

mohammad123
عضو کوشا
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 421

- تشکرات اهدایی این کاربر: 10
- تشکرات دریافتی این کاربر: 27

« پاسخ #53 : مارس 15, 2010, 08:51:46 pm »

چه کسی کجا با چه شرایطی فتوی داده است که مرتد ملی یا فطری نباید اعدام شود منتظرم
--------------------------------------------------------------------------------------------------چون گفته بودی ، چه کسی فتوا داده ، من نظر ایشان را آوردم 0

حکم حکومتی نظر حکومت است و هیچ فقیهی ، حکم حکومتی را نقض نمیکند ، حتی اگر نظرش مخالف باشد 0

این که می گویید حکم حکومتی نظر حکومت است یعنی حکم حکومتی درست است. یعنی اعدام کسانی که دین خود را عوض می کنند درست است؟
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #54 : مارس 16, 2010, 12:01:50 am »

من بیاد ندارم کسی در ایران به جرم تغیر دین اعدام شده باشد 0

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #55 : مارس 16, 2010, 12:51:10 am »

من بیاد ندارم کسی در ایران به جرم تغیر دین اعدام شده باشد 0

سلام اینکه همچین حکمی اجراء شده باشد یا خیر موضوع بحث نیست.

آیا آقای صانعی با اعدام مرتد فقهی مخالف است؟
من در روایت شما از آقای صانعی جواب این مطلب را نیافتم مطلب ایشان بیشتر حول تعیین مصداق مرتد فقهی است غیر از این است؟

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #56 : مارس 16, 2010, 01:06:36 am »

این که می گویید حکم حکومتی نظر حکومت است یعنی حکم حکومتی درست است. یعنی اعدام کسانی که دین خود را عوض می کنند درست است؟

سلام

اگر این قانون باشد بله با تحقق شرایط قانونی حکمش اعدام است البته با نظر قاضی مگر حکم حکوکتی باشد مانند داستان سلمان رشدی که البته آن سب بود نه ارتداد ولی خوب حکمش اعدام بود.

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #57 : مارس 17, 2010, 02:25:14 am »

سلام اینکه همچین حکمی اجراء شده باشد یا خیر موضوع بحث نیست.

آیا آقای صانعی با اعدام مرتد فقهی مخالف است؟
من در روایت شما از آقای صانعی جواب این مطلب را نیافتم مطلب ایشان بیشتر حول تعیین مصداق مرتد فقهی است غیر از این است؟

مجمع المساپل - جلد سوم
(س 832) آیا با انسانیت و آزادى عقیده سازگار است كه كسى كه از روى اختیار و از روى مطالعه از دین اسلام خارج شود، مرتد است و حكمش اعدام است؟ فرض بفرمایید من پدرم مسلمان بود و حال كه قدرت تصمیم گیرى دارم فرضاً مى خواهم مسیحى شوم آیا آن حكم قابل توجیه است؟
ج ـ به نظر این جانب احكام مرتد فطرى در این گونه افراد كه قاصر هستند، نه مقصر و مرتكب جرمى همانند هتك قرآن وپیامبر مكرم اسلام و غیر آنها از اشتباهشان در قداست نشده اند، مترتب نمى گردد؛ چون جزاء بر امرى كه انسان بر آن حجت نداشته جزاء بر امرى غیر حرام مى باشد و عقلاً و شرعاً و بدایتاً قبیح و غیر جایز است. 17/10/79
این یک سؤال و یک جواب است ، از آقای صانعی0
،
ایشان هر کس را که تغیر دین میدهد ، مرتد نمیداند 0

ومن میخواستم از اول بحث همین را بگویم ، که شما فرمودید ، دلیل بیاورید و سخنرانی نکنید 0
و ما اول باید ببینیم مرتد فقهی چه کسی است و شرائط آن چیست ، و آیا به صرف تغیر دین ، حکم اعدام است

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #58 : مارس 17, 2010, 06:21:38 pm »

مجمع المساپل - جلد سوم
(س 832) آیا با انسانیت و آزادى عقیده سازگار است كه كسى كه از روى اختیار و از روى مطالعه از دین اسلام خارج شود، مرتد است و حكمش اعدام است؟ فرض بفرمایید من پدرم مسلمان بود و حال كه قدرت تصمیم گیرى دارم فرضاً مى خواهم مسیحى شوم آیا آن حكم قابل توجیه است؟
ج ـ به نظر این جانب احكام مرتد فطرى در این گونه افراد كه قاصر هستند، نه مقصر و مرتكب جرمى همانند هتك قرآن وپیامبر مكرم اسلام و غیر آنها از اشتباهشان در قداست نشده اند، مترتب نمى گردد؛ چون جزاء بر امرى كه انسان بر آن حجت نداشته جزاء بر امرى غیر حرام مى باشد و عقلاً و شرعاً و بدایتاً قبیح و غیر جایز است. 17/10/79
،

ومن میخواستم از اول بحث همین را بگویم ، که شما فرمودید ، دلیل بیاورید و سخنرانی نکنید 0
و ما اول باید ببینیم مرتد فقهی چه کسی است و شرائط آن چیست ، و آیا به صرف تغیر دین ، حکم اعدام است

سلام

با این بیان ایشان حکم اعدام را منتفی نمی دانند مگر مرتد قاصر نباشد.

mohammad123
عضو کوشا
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 421

- تشکرات اهدایی این کاربر: 10
- تشکرات دریافتی این کاربر: 27

« پاسخ #59 : مارس 17, 2010, 09:06:15 pm »

مجمع المساپل - جلد سوم
،

سلام
من به دنبال نظر مراجع نیستم بلکه به دنبال نظر درستم.
سوال اول و آخر من این است که آیا درست است که فردی از دین اسلام خارج شود( با عقل خودش) مجازات شود؟ حتی این مجازات خیلی هم کم باشد؟
اگر قاضی هم این طوری حکم کند اشتباه است.
اگر اشتباه می گویم جواب دهید. چرا باید این چنین فردی مجازات شود؟
صفحه: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN