خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12306 ارسال در 2492 موضوع- توسط 10257 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: sinatavafi
جولای 30, 2010, 01:09:18 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات علوم اسلامی (فقه ،اصول ،منطق ، فلسفه ، عرفان)منطق و فلسفهگفتگویی درباره وجود
صفحه: 1 ... 4 5 [6]   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: گفتگویی درباره وجود  (دفعات بازدید: 596 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 578

- تشکرات اهدایی این کاربر: 51
- تشکرات دریافتی این کاربر: 94

« پاسخ #50 : فبریه 11, 2010, 11:52:11 pm »

نظر من(هر چند ناقص):

هر چه که بر هستی تاثیر گذارد...
هستی نیز همان است که ملاک وجود باشد...
ایندو در کنار هم دایره ی حقیقت ها را تشکیل میدهند...
هر کسی این دایره را در چیزی میابد یا فرض میکند...لیکن راه خوبی برای خود یابی نیست...
ما نیاز به نوری از برون این دایره داریم تا بیان دارد ما کجاییم...بله ما مسلمین میگوییم قران همان نور است...و روزنه ی حقیقت...و نوری که از آن میآید...نور راهنماییست با اثبات فراتر از این دایره شما متوجه اصالت ها میشوید... و میدانید که هستی در دست کیست و معبودتان را میابید...خداوند حقیقت را چنان در بر گرفته که در آن نشانه های خود را کاشته...پس اگر میخواهید نوری از فراتر از این دایره بدمد...نیاز به نور اللهی قران دارید و خداوند است که مالک این دایره است...در هر صورت...(الله اکبر  الله اکبر  الله اکبر)
بگو چرا در این دایره ی زندان وار قرار گرفتیم و و نمیتوانیم همچون انفجار مثل خورشید از این حقیقت به فرا رویم...بگو:
کل اراده ی خداوند نسبت به تو آن است که خداوند میخواهد از پشت دایره تو را یاری دهد و آن دایره نشان بندگی تو و خداوندی خداست...
اگر از آن فراتر روی همان میشوی که قبل از نطفه بودی...و روحی برای تو دمیده نخواهد شد...تا اختیاری داشته باشی...
در پایان:هستی و وجود به هم گره خورده...و هر دو بر دیگری تاثیر دارند و از یکدیگر صبقت میگیرند و حضور یکی از آنها دیگری را ثابت میکند...و این دو دایره ی مهم حقیقت را تشکیل میدهند که چرخاننده ی آن کسیست در بیرون از این دایره...و آن خداست...این حقیقت ملاک وجود توست...و تو از فراتر از این دایره ی دید و تصور نازل شده ای...و از درک بیرون از آن عاجزی...
درود به اهل درود
سلام حیوانات هم غرایز دارند ولی داستان عقل فقط مختص به انسان است.

چرا حیوانات که غریزه دارند و در حیوانیت مانند شهوت و غضب و وهم با ما مشترک هستند اینگونه نیستند؟

اگر فرمایش شما برقرار باشد باید حیوانات هم همی راهی را که ما رفتیم می رفتند.

وجود ذهنی به تبع وجود خارجی و عیی موجود در بیرون بوجود می آید اما نه کاملاً مطابق خارج است و نه کاملاً بی ربط.

اینها که شما گفتید فرزند انسان دارد فرزند حیوان هم دارد ولی سرنوشتشان یکی نیست چون انسان عقل دارد و در شهوت و غضب و وهم با آنها مشترک است.

و فرزند انسان در گذر زمان یاد می گیرد که وجود خودش واقعی است و وجود خارج از خودش نیز واقعیت دارد و گرنه با دنیای خارج فعل و انفعال و کنش و واکنش نداشت.

اما مغز مغز کاملاً مورد قبول است منتهی مغز یک ابزار است نه بیشتر ابزار روح انسانی یا نفس.

مطرح کردن سوالات هم برای تفکر است لزومی ندارد شما همه را پاسخ دهید.
هر کدام را مایلید پاسخ دهید. سکوت

سلام
ما باید اجمالاً قبول کنیم که وجود داریم وجود ثابت شدنی نیست . یکی شک کرد وبا شک  گفت وجود دارم و دیگری اندیشه کرد و گفت من هستم چون می اندیشم .

گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

گفتم ای بخت بخسبیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سابقه نومید مشو
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 3998

- تشکرات اهدایی این کاربر: 675
- تشکرات دریافتی این کاربر: 299

« پاسخ #51 : فبریه 13, 2010, 09:57:49 pm »

یکی شک کرد وبا شک  گفت وجود دارم و دیگری اندیشه کرد و گفت من هستم چون می اندیشم .

سلام

موافقم البته اون آقا که شک کرد و گفت من می اندیشم پس هستم دقت نکرد که این منی که می اندیشد کیست کجاست و از کجا امده و کجا بوده است و کی اثبات شده که حالا بیاید و بیاندیشد. سکوت

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #52 : فبریه 15, 2010, 02:45:34 pm »

سلام

موافقم البته اون آقا که شک کرد و گفت من می اندیشم پس هستم دقت نکرد که این منی که می اندیشد کیست کجاست و از کجا امده و کجا بوده است و کی اثبات شده که حالا بیاید و بیاندیشد. سکوت
سلام
حرف خوبی زدی ، ولی بدان قبل از اینکه من را بفهمد ، اندیشه را فهمید و با اندیشه به من رسید .
ببین انسان وقتی خواب میبیند ، مطماً است که بیدار است و اصلاً باور ندارد که خواب است . چون اگر بداند که خواب است دیگر ترسی ندارد ، یعنی اینکه اگر شیری به او حمله کرد فرار نمیکند ، چون خواب است و میداند که به او ضرری نمیرسد ویا اگر از بلندی پرت شد فریاد نمیزند ، پس اینکه میترسد و فریاد میزند میداند که بیدار است ودر این قضیه شک نمیکند
ولی وقتی بیدار است گاهی شک میکند که خواب است یا بیدار است . همین شک باعث میشود من بوجود بیاید
پس من قبل از شک نیست بلکه بعد از شک است و بعد باید فکر کند که این من از کجا آمده و به کجا میرود

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #53 : فبریه 15, 2010, 03:16:39 pm »

سلام
حرف خوبی زدی ، ولی بدان قبل از اینکه من را بفهمد ، اندیشه را فهمید و با اندیشه به من رسید .
ببین انسان وقتی خواب میبیند ، مطماً است که بیدار است و اصلاً باور ندارد که خواب است . چون اگر بداند که خواب است دیگر ترسی ندارد ، یعنی اینکه اگر شیری به او حمله کرد فرار نمیکند ، چون خواب است و میداند که به او ضرری نمیرسد ویا اگر از بلندی پرت شد فریاد نمیزند ، پس اینکه میترسد و فریاد میزند میداند که بیدار است ودر این قضیه شک نمیکند
ولی وقتی بیدار است گاهی شک میکند که خواب است یا بیدار است . همین شک باعث میشود من بوجود بیاید
پس من قبل از شک نیست بلکه بعد از شک است و بعد باید فکر کند که این من از کجا آمده و به کجا میرود

سلام

آیا در خواب یا در بیداری من خود را درک می کند؟

از کجا معلوم که در خواب کس دیگری نیست که خواب می بیند؟

یا در بیداری کس دیگری نیست که بیدار است؟

اندیشه توسط چه کسی صورت می گیرد؟

چه کسی فاعل اندیشه است؟

چه کسی در بیداری حضور دارد؟

چه کسی در خواب حضور دارد؟

چه کسی در بین خواب و بیداری در رفت و آمد است؟

آیا اگر بیداری نبود خوابی در کار بود؟

آیا اگر خوابی نبود بیداری در کار بود؟

مثال شما در مورد خواب کلیت ندارد و یک نقض هم دارد برای من اتفاق افتاده که در خواب گریخته ام و هیچ تفاوتی بین خواب و واقعیت درک نکرده ام تا زمانی که از خواب برخاسته ام و خدا رو شکر کرده ام که خواب بوده و بیداری نبود.

اما اینکه شک می کند و خواب می بیند و بیداری را درک می کند یک من است که آن نفس ماست.

اگر این من نباشد هیچکدام از این اتفاقات نمی افتد.

و علم ما به این من یک علم حضوری است نه علم حصولی که با اندیشه بدست می آید.

مانند مثال ابن سینا : انسان معلق در فضا

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #54 : فبریه 15, 2010, 04:31:29 pm »

انسان معلق در فضا  بحث جالبی است
فکر کنم صفحه ایی جدید میخواهد
و این ایا ها یی که گفتی اثبات میکند وجود ثابت شدنی نیست
آماده باش برای معلق در فضا

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #55 : فبریه 15, 2010, 05:23:07 pm »

انسان معلق در فضا  بحث جالبی است
فکر کنم صفحه ایی جدید میخواهد
و این ایا ها یی که گفتی اثبات میکند وجود ثابت شدنی نیست
آماده باش برای معلق در فضا

سلام

من ندیدم حکمای اسلامی وجود را ثابت کنند چون بدیهی است و بدیهی قابل اثبات نیست.تحصیل حاصل محال

جناب شیخ الرئیس فرمود اگر کسی وجود را انکار کرد بزنیدش و اگر گفت نزنید شما نیز وجود را انکار کنید. پوزخند

این هم لینک بحث انسان معلق در فضا

http://www.al-mobin.com/kalam/index.php?topic=3010.new#new

mohammad123
عضو کوشا
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 421

- تشکرات اهدایی این کاربر: 10
- تشکرات دریافتی این کاربر: 27

« پاسخ #56 : فبریه 15, 2010, 08:04:21 pm »

سلام

من ندیدم حکمای اسلامی وجود را ثابت کنند چون بدیهی است و بدیهی قابل اثبات نیست.تحصیل حاصل محال

جناب شیخ الرئیس فرمود اگر کسی وجود را انکار کرد بزنیدش و اگر گفت نزنید شما نیز وجود را انکار کنید. پوزخند

این هم لینک بحث انسان معلق در فضا

http://www.al-mobin.com/kalam/index.php?topic=3010.new#new

خدا رو شکر که پست اینترنت بحث می کنیم . وگرنه ...
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #57 : فبریه 15, 2010, 09:59:38 pm »

خدا رو شکر که پست اینترنت بحث می کنیم . وگرنه ...

سلام به دل نگیر مزاح بود. چشمک

صفحه: 1 ... 4 5 [6]   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN