خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12903 ارسال در 2569 موضوع- توسط 10744 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: emamsadeghy
سپتامبر 07, 2010, 05:12:13 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات دیگر اعتقاداتقرآننکات تفسیری
صفحه: 1 [2] 3 4 5   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: نکات تفسیری  (دفعات بازدید: 1292 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 679

- تشکرات اهدایی این کاربر: 56
- تشکرات دریافتی این کاربر: 111

« پاسخ #10 : مارس 11, 2010, 01:50:06 am »

.
  وَالَّذِينَ يؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيكَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَبِالْآخِرَةِ هُمْ يوقِنُونَ(البقرة/4)

و آنان که به آنچه بر تو نازل شده، و آنچه پيش از تو (بر پيامبران پيشين) نازل گرديده، ايمان مي‌آورند؛ و به رستاخيز يقين دارند.

مؤمنین ، به آنچه برتو نازل شده ایمان دارند ، یعنی قرآن کلام خداست ، وکلام بشر نیست ،
اینکه میفرماید ، (  وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ) یعنی کتابی وآیه ایی بعد از پیامبر نازل نمیشود ، وپیامبر اسلام خاتم پیامبران است ،
وگرنه میفرمود مؤمنین ، به آنچه که قبل از پیامبر اسلام نازل شده ایمان دارند وبه آنچه که بعد از او هم نازل میشود ایمان دارند 0
مؤمنین به معاد هم ایمان دارند 0
معاد یعنی زندگی بعد از مرگ ، و ایمان به معاد رکن اصلی هدایت است ، زیرا انسانی که معتقد به معاد است ، میداند که باید جواب اعمال خود را بدهد
گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

گفتم ای بخت بخسبیدی و خورشید دمید
گفت با این همه از سابقه نومید مشو
ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #11 : مارس 12, 2010, 11:41:11 pm »

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا سَوَاءٌ عَلَيهِمْ أَأَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لَا يؤْمِنُونَ(البقرة/6)
کساني که کافر شدند، براي آنان تفاوت نمي‌کند که آنان را (از عذاب الهي) بترساني يا نترساني؛ ايمان نخواهند آورد.
------                   -------                       -------                 ------
آیا این آیه میگوید ،آمدن پیامبر(ص) هیچ سودی برای کافران ندارد 0
آبا این آیه راه هدایت کافران را بسته میداند0
یا اینکه این کافران عده ایی قلیل بودند که بر اثر عنادی که داشتند که خودشان به پیامبر(ص) میگفتند :

قَالُوا سَوَاءٌ عَلَينَا أَوَعَظْتَ أَمْ لَمْ تَكُنْ مِنَ الْوَاعِظِينَ(الشعراء/136)

آنها  گفتند: «براي ما تفاوت نمي‌کند، چه ما را انذار کني يا نکني؛ (بيهوده خود را خسته مکن)!

مشاهده كاربراني كه از این پست تشكر كرده اند:

alvan

براي اين پست, 1 کاربر تشکر کرده است

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #12 : مارس 14, 2010, 02:02:18 am »

فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزَادَهُمُ اللَّهُ مَرَضًا وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يكْذِبُونَ(البقرة/10)

در دلهاي آنان يک نوع بيماري است؛ خداوند بر بيماري آنان افزوده؛ و به خاطر دروغهايي که ميگفتند، عذاب دردناکي در انتظار آنهاست.

آیا خداوند بیماری و مرض نازل میکند ،

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #13 : مارس 15, 2010, 01:48:55 am »

سنت الهى بر اين نيست كه در ابتدا دل انسانى را بيمار كند و يا بر بيمارى كسى بيفزايد، بكله در آغاز، براى پيشگيرى از بيماردلى اشخاص ، دستور ايمان و تقوا و پرهيز از دين فروشى مى دهد

از جانب خداى سلام :  هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ ) جزء سلامت چيزى افاضه نمى شود و او جز به دارالسلام ، كه نمونه كامل آن بهشت است ، به جايى دعوت نمى كند: (والله يدعوا الى دارالسلام )))ولی همان دعوت به سلامت ، در ظرف قلب آلوده و بيمار منافقان به بيمارى تبديل مى گردد؛ چنانكه نزول آيات قرآنى كه مايه افزايش ‍ ايمان مومنان بود براى منافقان جز فزونى رجس ره آوردى نداشت 0 اما الذين فى قلوبهم مرض فزادتهم رجسا الى رجسهم و ماتوا هم كافرون
(استاد آملی)

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #14 : مارس 21, 2010, 05:57:55 pm »

هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَهُوَ بِكُلِّ شَيءٍ عَلِيمٌ(البقرة/29)
او خدايي است که همه آنچه را (از نعمتها) در زمين وجود دارد، براي شما آفريد؛ سپس به آسمان پرداخت؛ و آنها را به صورت هفت آسمان مرتب نمود؛ و او به هر چيز آگاه است

فقها میفرمایند ، اصل زمین ملک کسی نخواهد شد ، و تنها ثمرات زمین را میتوان تملک نمود0

زیرا خداوند در این آیه میفرماید ، آنجه در زمین است برای شماست ، اما نفرموده خود زمین برای شما افریده شده 0

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #15 : مارس 28, 2010, 12:32:37 am »

وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يفْسِدُ فِيهَا وَيسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ(البقرة/30)

(به خاطر بياور) هنگامي را که پروردگارت به فرشتگان گفت: «من در روي زمين، جانشيني [= نماينده‌اي‌] قرار خواهم داد.» فرشتگان گفتند: «پروردگارا! »آيا کسي را در آن قرار مي‌دهي که فساد و خونريزي کند؟ ما تسبيح و حمد تو را بجا مي‌آوريم، و تو را تقديس مي‌کنيم.» پروردگار فرمود: «من حقايقي را مي‌دانم که شما نمي‌دانيد.»

در این آیه فرشتگان یک اعتراض مؤدبانه ایی کردند ، و گفتند : خدایا خلیفه تو باید اهل تسبیح و حمد باشد و ما اهل این کار هستیم ، با این حرف رعایت ادب را کردند و گفتند چرا ما خلیفه نباشیم ، البته این حرف را به روشنی بیان نکردند ، بلکه با رعایت ادب و در پرده گفتند 0
 خداوند فرمود من چیزی میدانم که شما نمیدانید و خلیفه من چیزی میداند که شما نمیدانید ، وآن علم اسماء بود ، که خداوند بلا واسطه کسی آن علم را به آدم آموخت ، و آدم شد معلم فرشتگان 0

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #16 : مارس 29, 2010, 01:08:03 am »

بحث خلقت بشر در قرآن

وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ أَنْبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَؤُلَاءِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ(البقرة/31)
سپس علم اسماء را همگي به آدم آموخت. بعد آنها را به فرشتگان عرضه داشت و فرمود: «اگر راست مي‌گوييد، اسامي اينها را به من خبر دهيد!»
  قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ(البقرة/32)
فرشتگان عرض کردند: «منزهي تو! ما چيزي جز آنچه به ما تعليم داده‌اي، نمي‌دانيم؛ تو دانا و حکيمي.»

خداوند علم اسماء را به آدم آموخت ، بعد به فرشتگان فرمود علم اسماء را به من بگویید ، فرشتگان گفتند ما نمی دانیم ، مگر آنچه را به ما تعلیم داده ایی 0

در این جا یک سؤال پیش میآید ، و آن این است که ، اگر خداوند این علم را هم به فرشتگان میآموخت ، آنها هم میتوانستند اسماء را بگویند ، و اینطور اظهار بی اطلاعی نمیکردند ؟

باید گفت ، فرشتگان این توان را نداشتند که علم اسماء را مستقیماً از خداوند دریافت کنند ، بلکه اول باید آدم میآموخت و بعد فرشتگان از آدم بیاموزند ، مثل وحی ، که هر کسی نمیتواند وحی الهی را دریافت کند بلکه اول وحی بر پیامبر (ص) نازل میشود ، وبعد مردم از پیامبر (ص) یاد میگیرند ، و وحی را دریافت میکنند
و خود فرشتگان هم نگفتند خداوندا تو این علم را به ما هم یاد بده ، و نگفتند چرا به ما یاد ندادی ، بلکه گفتند ما هر چه میدانیم تو به ما یاد دادی ، و تو منزهی از هر عیب 0
یعنی اینکه این علم را که تو به ما یاد ندادی ، نه برای این بود که جود و کرمت به ما نرسید و به آدم رسید ، بلکه برای این بود که ما توان این را نداشتیم که ، این علم را مستقیماً از شما دریافت کنیم 0
پس هر چیزی که فرشتگان میدانند از انسان کامل دریافت میکنند 0

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #17 : مارس 30, 2010, 02:10:24 am »

سجده برای آدم

بعد که ملائکه جواب خود را گرفتن، که خلقت آدم لازم بوده و خداوند برای قراردادن خلیفه آدم را انتخاب کرد ، مسئله سجده پیش آمد ، و خداوند فرمود
وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ أَبَى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ(البقرة/34)

و (ياد کن) هنگامي را که به فرشتگان گفتيم: «براي آدم سجده و خضوع کنيد!» همگي سجده کردند؛ جز ابليس که سر باز زد، و تکبر ورزيد، (و به خاطر نافرماني و تکبرش) از کافران شد.

خداوند میفرماید همه سجده کردند غیر از ابلیس ، او از کافران بود 0

البته ابلیس از ملائکه نبود واز جن بود ، ولی آنقدر خدا را عبادت کرده بود که از ملائکه محسوب میشد ، و خودش هم نگفت خدایا تو به ملائکه گفتی سجده کنید ومن از جن هستم ، بلکه گفت من به بشری که از خاک آفریدی سجده نمیکنم 0

وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ قَالَ أَأَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِينًا(الإسراء/61)

(به ياد آوريد) زماني را که به فرشتگان گفتيم: «براي آدم سجده کنيد!» آنها همگي سجده کردند، جز ابليس که گفت: «آيا براي کسي سجده کنم که او را از خاک آفريده‌اي؟!»

و اشتباه ابلیس این بود که جنبه مادی انسان را نگاه کرد و گفت من از آتشم واو از خاک و قیاس کرد که آتش از خاک بهتر است ، و در جواب خداوند که به او فرمود چرا سجده نکردی ، با گستاخی جواب داد که من از او بهترم 0

قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلَّا تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَا خَيرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ(الأعراف/12)
(خداوند به او) فرمود: «در آن هنگام که به تو فرمان دادم، چه چيز تو را مانع شد که سجده کني؟» گفت: «من از او بهترم؛ مرا از آتش آفريده‌اي و او را از گل!»

قَالَ أَنَا خَيرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ(ص/76)

ali8
یار ماندگار
آنلاین آنلاین

« پاسخ #18 : مارس 31, 2010, 01:18:14 am »

شیطان گفت من بهترم وبهتر بودن را در ماده دید ، واز نظر مادی راست گفت چون آتش از خاک بهتر است و انسان با کشف آتش در زندگی خود تحولی عظیم ایجاد کرد 0
ولی شیطان روح ملکوتی انسان را نادیده گرفت ، وخداوند فرمود او از کافران بود ، یعنی با اینکه هزاران سال عبادت کرده بود ولی یک کفری درون خود پنهان کرده بود که در موقع امتحان این کفر ظهور کرد و خودش را نشان داد 0( واین یک هشدار است برای همه انسانها که هیچ وفت مغرور به خود نشوید که هر لحظه امکان سقوط است )
در هر صورت خداوند میفرماید او از کافران بود ، نه اینکه سجده نکرد و کافر شد بلکه سجده نکرد و کفرش نمایان شد 0
مطلب بعدی این است که خداوند دستور سجده را برای شخصیت آدم داد ونه برای شخص آدم ، یعنی اینکه شخصیت آدم همان انسان کامل است که در هر زمان مسجود فرشتگان است ، و این سجده مخصوص حضرت آدم نبود ، چون اگر اینطور بود بعد از رحلت آدم بساط خلیفه بودن او هم برچیده میشد ، ولی اینطور نیست 0

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 4153

- تشکرات اهدایی این کاربر: 718
- تشکرات دریافتی این کاربر: 316

« پاسخ #19 : مارس 31, 2010, 04:50:38 am »

شیطان گفت من بهترم وبهتر بودن را در ماده دید ، واز نظر مادی راست گفت چون آتش از خاک بهتر است و انسان با کشف آتش در زندگی خود تحولی عظیم ایجاد کرد 0
ولی شیطان روح ملکوتی انسان را نادیده گرفت ، وخداوند فرمود او از کافران بود ، یعنی با اینکه هزاران سال عبادت کرده بود ولی یک کفری درون خود پنهان کرده بود که در موقع امتحان این کفر ظهور کرد و خودش را نشان داد 0( واین یک هشدار است برای همه انسانها که هیچ وفت مغرور به خود نشوید که هر لحظه امکان سقوط است )
در هر صورت خداوند میفرماید او از کافران بود ، نه اینکه سجده نکرد و کافر شد بلکه سجده نکرد و کفرش نمایان شد 0
مطلب بعدی این است که خداوند دستور سجده را برای شخصیت آدم داد ونه برای شخص آدم ، یعنی اینکه شخصیت آدم همان انسان کامل است که در هر زمان مسجود فرشتگان است ، و این سجده مخصوص حضرت آدم نبود ، چون اگر اینطور بود بعد از رحلت آدم بساط خلیفه بودن او هم برچیده میشد ، ولی اینطور نیست 0

سلام

1- آن موقع هنوز انسان هبوط نکرده بود که بخواهد در زمین تشکیل زندگی و تمدن بدهد تا نقش و اهمیت آتش در زندگی انسان ملاک برتری شیطان باشد.

2- آیا ملاک برتری واقعاً اهمیت یک چیز در زندگی انسان است؟

3- آیا خداوند کفر شیطان را نفهمیده بود؟

4- پس چرا خدا نفرمود به شخصیت آدم احترام بگذارید بلکه فرمود فاسجدوا لآدم؟

5- تا چه زمانی انسان مسجود ملائکه است؟

6- آیا مسجود بودن ملائکه شرطی دارد؟

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
صفحه: 1 [2] 3 4 5   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN