خوش آمدید، مهمان - لطفا برای ثبت نام اینجا و یا برای ورود اینجا را کلیک کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

جستجوی پیشرفته

12903 ارسال در 2569 موضوع- توسط 10744 کاربر - جدیدترین کاربر عضو شده: emamsadeghy
سپتامبر 07, 2010, 05:30:28 pm
تالار گفتمان قرآن و اعتقادات اصول دین توحیدصفات کمالیه خداوند و ادله آنشناخت خدا
صفحه: 1 2 [3] 4 5   پایین
ارسال به دوستانچاپ صفحه
نويسنده موضوع: شناخت خدا  (دفعات بازدید: 4128 بار)
0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.
حسین
مدیر سایت
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 1117

- تشکرات اهدایی این کاربر: 167
- تشکرات دریافتی این کاربر: 205

« پاسخ #20 : آپریل 19, 2008, 09:25:24 pm »

بنده عرض نکردم که راه شناخت خداوند بسته شده برای ما بلکه بیان کردم شناخت خداوند به نحو کامل محال است
گویند :
آب دریا را اگر نتوان کشید....هم به قدر تشنگی باید چشید

حتی صفات ذات را هم اجمالا می توان شناخت
چیزی که محال است شناخت کنه ذات باری تعالی و شناخت به نحو اتم و اکمل است !

برای شناخت خداوند هم راهی جز معرفت حضوری نیست و معرفت حصولی کی رسد به پای معرفت حضوری ...
بد نیست در مورد معرفت حضوری و حصولی هم بحثی داشته باشیم
« آخرين ويرايش: آپریل 23, 2008, 03:05:39 pm توسط حسین » گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 4153

- تشکرات اهدایی این کاربر: 718
- تشکرات دریافتی این کاربر: 316

« پاسخ #21 : آپریل 20, 2008, 01:53:45 am »

سلام علیکم
بنده عرض نکردم که راه شناخت خداوند بسته شده برای ما بلکه بیان کردم شناخت خداوند به نحو کامل محال است
شعری است به این مضمون در خاطرم نیست  که کل آب دریا را که نمی تواند برداشت اما حداقل اندازه نیاز که میشه از آن برداشت .

حتی صفات ذات را هم اجمالا می توان شناخت
چیزی که محال است شناخت کنه ذات باری تعالی و شناخت به نحو اتم و اکمل است !

برای شناخت خداوند هم راهی جز معرفت حضوری نیست و معرفت حصولی کی رسد به پای معرفت حضوری ...
بد نیست در مورد معرفت حضوری و حصولی هم بحثی داشته باشیم
شما نفرمودی ولی نتیجش این می شد مثل همین حرف بالا که مبهمه صفات رو اجمالی می شه شناخت یعنی چی؟ این خیلی کلیه چه شناختی از توش در می یاد در مورد ذات که حرفی نیست همه قبول دارن شما مطلب جدیدی نفرمودی نسبت به کامنت قبلی شما این شناخت رو یه بسطی بده که ما یه چیزی یاد بگیریم 
مثلاً خدا می گه هو الاول و الاخر و الظاهر و الباطن الان ما اجمالی می خوایم صفاتو بشناسیم ذات کجاست؟ صفات کجاست؟
آیا الله ذات است؟ این داستان هو چیه؟
آیا صفات خدا در قرآن ذات است یا چیز دیگری است؟   
گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
حسین
مدیر سایت
آفلاین آفلاین

« پاسخ #22 : آپریل 21, 2008, 04:15:40 pm »

راستش دقیق متوجه سوال شما نمی شوم
اگر منظورتون اینست که صفات ذات و فعل چیست که سه صفت علم و حیات و قدرت از صفات ذات هستند و همه اینها به طور اجام قابل درک هستند  و هر انسان کمابیش این حالات را در خود درک میکند اما درک این صفات به گونه ای بگوییم ما توانسته ایم علم خدا را انگونه هست و قدرت و حیات خدا را انگونه که هست را درک کرده ایم سخنی گزاف است ولی اجمال آنرا می دانیم
صفات فعل هم اینتست که آن صفاتی که با ضمیمه شناخته می شود مانند خلقت که تا خلقتی نباشد معنی خالق تصور نمیشود این صفات هم هرکسی بطور اجمال می داند اما شناخت ان به نحو اتم در مورد خداوند هم ممکن نیست

الله اسمس برای ذات خداوند و همچنین هو لفظی است که اشاره دارد به هویت مطلقه و بی حد مرز الوهیت به  که همان معنی ناشناخته بودن خداوند به طور اکمل اشاره داره
صفاتی هم که در قرآن بیان شده بعضا ذات است و بعضا فعل که در بالا توضیحش را دادم

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #23 : آپریل 22, 2008, 01:28:04 am »

سلام علیکم
اگر منظورتون اینست که صفات ذات و فعل چیست که سه صفت علم و حیات و قدرت از صفات ذات هستند و همه اینها به طور اجام قابل درک هستند  و هر انسان کمابیش این حالات را در خود درک میکند اما درک این صفات به گونه ای بگوییم ما توانسته ایم علم خدا را انگونه هست و قدرت و حیات خدا را انگونه که هست را درک کرده ایم سخنی گزاف است ولی اجمال آنرا می دانیم
صفات فعل هم اینتست که آن صفاتی که با ضمیمه شناخته می شود مانند خلقت که تا خلقتی نباشد معنی خالق تصور نمیشود این صفات هم هرکسی بطور اجمال می داند اما شناخت ان به نحو اتم در مورد خداوند هم ممکن نیست

الله اسمس برای ذات خداوند و همچنین هو لفظی است که اشاره دارد به هویت مطلقه و بی حد مرز الوهیت به  که همان معنی ناشناخته بودن خداوند به طور اکمل اشاره داره

پس درک اجمالی این است که خدا را نمی شود شناخت چون علم قدرت و حیات را انسان در مقیاس خودش می شناسد نه در مقیاس خدا و با توضیحات شما درک ما از الله و هو و صفات و افعال خدا در قرآن تفاوتی باهم ندارد و شناخت خدا به آنگونه که هست سخن گزافی است.
به هو که نماینده ذات غیب الغیوب است کاری ندارم حالا اگر الله را آنگونه که هست نمی شود درک کرد پس این علم الادم اسماء یعنی چه؟
ولله الاسماء الحسنی یعنی چه؟
چگونه خدا اسماء را به انسان یاد داد ولی انسان خدا را نمی تواند بشناسد؟
آیا اسماء هیچ ربطی به الله ندارد یا دارد؟
چرا خدا نگفت علم السماء اجمالاً آیا مگر الله اسم خدا نیست تکلیف این آیه چه می شود؟
شما جواب تناقض این حرفها را با قرآن چه می دهید؟   

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک عدوهم من الجن و الانس من الاولین و الاخرین
حسین
مدیر سایت
آفلاین آفلاین

« پاسخ #24 : آپریل 22, 2008, 06:18:23 am »

به نظر حقیر تناقضی در کار نیست و لزومی ندارد که خداوند بگوید اسماء را اجمالی یاد داده ام ضمن اینکه هنوز دقیق مراد اسماء مشخص نیست .
من از شما می خواهم دلیل محکم بیاورید که اسماء شامل الله می شود ؟و دلیل بیاورید که این علم االاسماء یعنی ادم همه اسماء را به طور اکمل یاد گرفت

حالا بد نیست منم مثل شما سخن گویم
این علم الاسماء یعنی چه؟
یعنی ادم همه اسماء را به طور اتم یاد گرفته ؟
اگر چنین است پس علم او از همه بالاتر است؟
اگر علم او از همه بالاتر است چرا پیامبر خاتم نشده ؟
مگر پیامبر خاتم نباید اعلم باشد ؟
علم او مساوی هست با علم حضرت خاتم ؟
اگر علمش کامل شده نباید دیگر علمش فزونی یابد ؟
پس چرا می گویند ائمه علماش فزونی می یابد و اگر فزونی نیاید نابود می گردند ؟

اقا قبول شما راست می گویید خداوند کاملا قابل شناخت هست لطفی کنید این محذور عقلیی که من بیان داشتم را رفع کنید ..
« آخرين ويرايش: آپریل 22, 2008, 06:34:11 am توسط حسین » گزارش به مدیر انجمن   خارج شده است

نقدی
عضو کوشا
آفلاین آفلاین

تعداد ارسال: 305

- تشکرات اهدایی این کاربر: 36
- تشکرات دریافتی این کاربر: 58

« پاسخ #25 : آپریل 22, 2008, 03:59:06 pm »

جناب hdroodian  نمی دونم شما بحثتون در مورد چیه ؟
می خوایید ثابت کنید ما می تونم کنه ذات خداوند را بشناسیم ؟
اقا حسین که ثابت کرد محال است لاقل شما عقلی است محال بودن رو ثابت کنید که ممکنه

ولی گمان نکنم بشه از محال بودن این قضیه فرار کرد اخه هر عقلی می فهمه یک دریا در یک لیوان جا نمیشه چه رسه به این که این دریا بی نهایت باشه ...حالا این بی نهایت در ذهن  یک ممکن حقیر چگونه ؟
بشر هنوز نتونسته به روح خودش و جوارح خودش علم کافی پیدا کنه چطور به خدا بتونه چنین علمی پیدا کنه ..
سبحان الله
hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #26 : آپریل 23, 2008, 06:29:33 am »

سلام علیکم
جناب hdroodian  نمی دونم شما بحثتون در مورد چیه ؟
می خوایید ثابت کنید ما می تونم کنه ذات خداوند را بشناسیم ؟
اقا حسین که ثابت کرد محال است لاقل شما عقلی است محال بودن رو ثابت کنید که ممکنه

ولی گمان نکنم بشه از محال بودن این قضیه فرار کرد اخه هر عقلی می فهمه یک دریا در یک لیوان جا نمیشه چه رسه به این که این دریا بی نهایت باشه ...حالا این بی نهایت در ذهن  یک ممکن حقیر چگونه ؟
بشر هنوز نتونسته به روح خودش و جوارح خودش علم کافی پیدا کنه چطور به خدا بتونه چنین علمی پیدا کنه ..
سبحان الله

سابقه بحث هست بنده هم در مورد ذات همین نظرو دارم که جناب حسین دارند ولی محدوده ذات کجاست؟
محدوده صفات و افعال کجاست؟
ذات چه محدوده ای دارد که با صفات و افعال بی ارتباط نیست و صفات و افعال از ذات ناشی می شوند؟
و در نهایت نتیجه این می شود که ماکزیمم ما می توانیم یک دریافت اجمالی از خداوند در مرحله صفات و یا افعالی داشته باشیم ولی آیا شناخت ائمه و اولیاء الله هم در همین حد است یا ما اینگونه فکر می کنیم؟

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #27 : آپریل 23, 2008, 06:39:56 am »

سلام علیکم
نها به طور اجام قابل درک هستند  و هر انسان کمابیش این حالات را در خود درک میکند اما درک این صفات به گونه ای بگوییم ما توانسته ایم علم خدا را انگونه هست و قدرت و حیات خدا را انگونه که هست را درک کرده ایم سخنی گزاف است ولی اجمال آنرا می دانیم

بنده مخالفتی ندارم که نمی شود ذات غیب الغیوب را درک کرد و شناخت ولی باید محدوده ذات صفات و افعال خداوند هم مشخص شود تا بشود به قول شما یه شناخت اجمالی هم نسبت به صفات یا افعال خدا پیدا کرد این سه صفت که شما می گویید انسان در مقیاس خودش و در مورد خودش می شناسد و شما می دانید این صفات در مورد خدا با وجود آن در مورد انسان متفاوت است و شما این را می دانید و شناخت انسان این صفات را در مورد خود کمکی به درک خدا شناسی او نمی کند.
فرض کنیم قدرت حیات علم خدا را به صورت اجمالی بدانیم آن وقت معنی آن چیست؟چون لیس کمثله شیء
اگر فرض کنیم صفات علم قدرت حیات را به طور اجمال در مورد خدا می خواهیم بدانیم در مرحله صفات یا در مرحله افعال آنوقت از کجا و برچه اساسی درک اجمالی پیدا می کنیم؟   

hamed.drd
گروه پشتیبانی
آفلاین آفلاین

« پاسخ #28 : آپریل 23, 2008, 07:14:12 am »

سلام علیکم
به نظر حقیر تناقضی در کار نیست و لزومی ندارد که خداوند بگوید اسماء را اجمالی یاد داده ام ضمن اینکه هنوز دقیق مراد اسماء مشخص نیست .
من از شما می خواهم دلیل محکم بیاورید که اسماء شامل الله می شود ؟و دلیل بیاورید که این علم االاسماء یعنی ادم همه اسماء را به طور اکمل یاد گرفت

حالا بد نیست منم مثل شما سخن گویم
این علم الاسماء یعنی چه؟
یعنی ادم همه اسماء را به طور اتم یاد گرفته ؟
اگر چنین است پس علم او از همه بالاتر است؟
اگر علم او از همه بالاتر است چرا پیامبر خاتم نشده ؟
مگر پیامبر خاتم نباید اعلم باشد ؟
علم او مساوی هست با علم حضرت خاتم ؟
اگر علمش کامل شده نباید دیگر علمش فزونی یابد ؟
پس چرا می گویند ائمه علماش فزونی می یابد و اگر فزونی نیاید نابود می گردند ؟

اقا قبول شما راست می گویید خداوند کاملا قابل شناخت هست لطفی کنید این محذور عقلیی که من بیان داشتم را رفع کنید ..

الف و لام سر کلمه اسماء خیلی واضح است و کلمه کلها در آخر آیه هم که افاده نقص و ناتمامی نمی کند که ما بخواهیم گروهی از اسماء را از آن خارج کنیم درست است که خداوند یه سری اسماء را در مورد خود رد کرده ولی یه سری اسماء را در مورد خود تایید کرده و گفته من را با آن اسماء بخوانید که به اسماء حسنی معروفند اعراف 180 اسراء110 طه 8حشر 24 و نمی شود خدا از ما بخواهد او را با این اسماء بخوانیم ولی به اسماء علم نداشته باشیم از خدای حکیم اینگونه انتظار نمی رود.
دوست من اگر خدا کلها را آخرش نیاورده بود من حرف شما را قبول داشتم ولی این کلها کارو خراب کرده است.بنده ادعای اکمل و اتم نکردم این دلیل من از گفته خداست اما شما قبول کردید اجمالاً می شود خدا را شناخت حداقل محدوده ذات را مشخص کنید تا اجمالاً محدوده صفات و افعال مشخص شود و بحث ادامه پیدا کند.
این مطالب دیگر  مربوط به خاتمیت و کامل شدن علم و مقایسه آنها حاشیه بحث است و لزوماً ربطی به اصل بحث ندارد و بنده مخالفتی نمی بینم دلیل نمی شود علم حضرت آدم حضرت رسول از بیشتر باشد یا با خاتمیت برخورد کند چون همه انسانها این علم را بالقوه دارند همه انسانها ولی پیامبر خاتم از بین تمام پیامبران و بگو انسانها توانسته این قابلیت را به اشد و اکمل و اتم به فعل و ظهور برساند در آورد و از بعد حضرت هم هر کسی این راه را برود بیشتر از پیامبر ما کمال دستش نمی یاد و پیامبر ما خاتم است و سرچشمه کمال دست او و تشنگان را سیراب می کند. معلوم است با توجه به فعلیت که حضرت رسول دارند علمشان هم بیشتر است و باز مانعی ایجاد نمی کند چون خداوند فیاض است و اگر موجودی قابلیت کمال داشته باشد خداوند منزه است از اینکه کمال مورد نیازش را به او اعطا نکند به همین علت علم مورد نیازش را نیز اعطاء می کند. 
و به قول فلاسفه الاول فی الفکر هو الاخر فی العمل 

moulavi
مدیر انجمن ها
آفلاین آفلاین

جنسيت : پسر
تعداد ارسال: 480

- تشکرات اهدایی این کاربر: 0
- تشکرات دریافتی این کاربر: 17

« پاسخ #29 : آپریل 23, 2008, 07:39:58 am »

با سلام خدمت دوستان،

ببخشید که وسطه بحث اومدم، ولی یک سوال دارم. حامد جان شما می گی:
نقل قول
اما شما قبول کردید اجمالاً می شود خدا را شناخت حداقل محدوده ذات را مشخص کنید تا اجمالاً محدوده صفات و افعال مشخص شود و بحث ادامه پیدا کند.

اگر ذات خداوند نامحدود باشد، چگونه ما می توانیم برای ذات خداوند محدوده در نظر بگیریم؟

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و ال محمد و اخر تابع له على ذلك اللهم العنهم جميعا
صفحه: 1 2 [3] 4 5   بالا
ارسال به دوستانچاپ صفحه
پرش به :  

تماس با ما
Developed By ALMOBIN